Lunch of doom

Kategori: Linnea

Nu är vi tillbaka från marknaden! Den får dock någon annan berätta om i ett annat inlägg, för nu ska ni få höra om världens coolaste lunch. Vi mötte Anns kusin och hennes kompis på Central, ett stort köpcentrum i utkanten av staden. De tog med oss till ett ställe som hette MK restaurant, och vi hängde på utan att riktigt veta vad det var för mat. När vi satte oss stod det en kokande gryta mitt på bordet, som fondue ungefär. Vi fick in stora menyer med massa olika saker, allt från dumplings till majskolvar. Vi valde ut kanske fem olika rätter vi ville ha, och väntade på att de skulle komma in med det. Rätt snabbt började de bära in maträtter, det var små tallrikar med varje rätt. Sedan lade man dessa i grytan, och väntade tills de blev klara. 
Det var bara det att det kom in MÅNGA fler rätter än de vi beställt. Det var spenat, tofu, dumplings, anka (världens godaste), fläsk, majskolvar, nudlar, räkor, flera olika sorters kött, kinesiska vårrullar, massa olika sorters sallad, läskiga svampar och massa fler saker. Till slut slutade vi bli förvånade när de bara bar in fler och fler tallrikar. Vi fick till och med ha ett extrabord för att få plats med all mat, haha. Till det drack vi något slags kinesiskt is-te.
Hela kalaset kostade 200 baht var, vilket är ganska dyrt för oss som är vana vid natt bazaar-mat för 50 baht. Men det är ju faktiskt bara 50 kr, och det var helt klart värt det. Förutom att allt var väldigt gott, testade vi massa saker vi aldrig skulle gjort annars. T.ex. små svampar som såg ut som öron. 
Till efterrätt åt vi förstås glass på Swensen's. Som Cissi sa nyss, vi borde byta namn på den här bloggen till "mat-bloggen". 
 
Här hade de inte ens burit in hälften av alla rätter. 

Kommentarer

  • Gurks säger:

    Låter som en riktig häftig lunch, avundsjuk .)

    2012-09-02 | 21:32:24
  • Lillapoo säger:

    Wow wow!!jag sugen för att äta hos Mk.

    2012-09-02 | 22:10:27

Kommentera inlägget här: