Hemma igen!

Kategori: Cecilia

Så nu har vi varit hemma en stund, vi överlevde helgen i Pai. Dock så var vägen dit nog det kurvigaste vi åkt på, vi hörde att det var 762 kurvor mellan Chiang Mai och Pai... Tur det finns åksjuketabletter.. 
 
Men vi har haft det jättebra och bara myst runt i annan stad än Chiang mai, vi är ganska trötta så det får bli en tidig söndag! GODNATT! 

Ny lägenhet

Kategori: Linnea

Klockan är här kvart i tolv och vi har precis bytt lägenhet. Just nu har vi alla saker i min och Cissis, eftersom den andra inte riktigt är klar än. Och kolla, vi har en trädgård!

Tiger Kingdom

Kategori: Linnea

Klockan ett blev vi upphämtade, och sen körde vi genom översvämningsvägar tills vi kom till det som tusen miljoner tuktuk-förare har skrikit efter oss i flera veckor, nämligen Tiger Kingdom. Där fick vi välja om vi ville se Big tigers, Medium tigers, Small tigers eller Smallest tigers. Vi valde Smallest! Vi betalade vår biljett och väntade i max fem minuter innan vi fick gå in i buren. 
Väl inne blev vi "tilldelade" en tiger som vi fick gosa och leka med. Den var hur gullig som helst, men lite läskig ibland. När man råkade klappa den för nära huvudet eller när den bara kände för det så kunde den nafsa till, och en gång bet den tag i och nästan drog av Cissis sko. Annars har vi bara bra minnen från de femton minuterna with the tigerzzz! 
 
Även fast vi var lite rädda ibland....
 
Den här bilden tillägnar jag moster Ingela som har önskat sig en tigerunge i födelsedagspresent varje år sedan hon var liten. Efter att en av tigrarna nafsade mig på armen rekommenderar jag dock att inte ha dem som husdjur... och sedan gick vi runt och tittade på de andra burarna, och de stora tigrarna var verkligen STORA. Men att ha en pytteliten tigerunge som aldrig växer upp, det skulle jag inte säga nej till.

Pai

Kategori: Johanna

Här får ni en bild på ett av dagens köp. Imorgon åker vi nämligen iväg till Pai tillsammans med tre danskar som vi mött här i Chiang Mai. Det ska bli jättekul, vi planerar bland annat att bada i vattenfall och åka water rafting igen om det är möjligt. I vilket fall som helst ser vi verkligen fram emot helgen, det ska bli kul att komma iväg från stan och lära känna lite nya människor :)
 
Sen så kan jag även berätta att två av oss gjort något idag som dom längtat mycket efter, nämligen att klappa tigrar! Men det får dom själva berätta om i nästa inlägg!
 

Vi längtar!

Kategori: Cecilia

Imorgon ska jag och Linnea till Tiger Kingdom, klockan 13.00 går bilen! Vi ska gosa massor med små tigrar och ta fina bilder.

Idag fick vi också veta att på fredag ska vi byta lägenhet till två ettor istället, kom plötsligt haha. Tur att vi frågade idag, vi trodde att det var nästa vecka... På fredag åker vi också bort över helgen, kul!

Antikshop, Café och katthem.

Kategori: Cecilia

Idag har det varit varmt.. man märker att vi lämnar regnperioden bakom oss och att solen och den blåahimlen är här! Passar bra då vi snart solar på en strand haha.
 
Dagens äventyr till Chiang mai coffe var mycket mysigt, god fika i speciell miljö helt klart. Det var fullt av katter över allt!! Så vi kan säga att vi fikade med 7 katter idag, inte varje dag ju. 
Om vi säger så här, dessa katter vet hur man tigger mat. Och ja gurka funkar lika bra som kyckling tydligen? 
Precis innan vi skulle gå hittade vi två små kattungar, sötaste i världen. Sen tvättade vi händerna och gick hemåt. Hem tog vi en annan väg, genom China town. Lite kul att kunna ta en annan väg hem, och faktiskt hitta hem. 
 
Nu ska vi sova här, innan tolv... Ra tree sa was (?!) 
 
 

Tisdag

Kategori: Cecilia

God eftermiddag från Chiang Mai
Nu ska vi snart ge oss ut igen, vi har inte många veckor kvar här nu så det gäller att verkligen ta vara på alla de smultronställen som finns här, idag ska vi till en antikshop och café som ska vara fint.

Puss & kram, ha en fin tisdag

Walking street

Kategori: Johanna

Varje söndag i Chiang Mai så är det walking street, vilket är en slags nattmarknad. Vi har tidigare inte kunnat gå på någon eftersom vi varje helg varit ute på andra äventyr, men nu var det dags. Sagt och gjort, vi gick dit och herregud va mycket folk det var. Det var svinvarmt, trångt och jag tror aldrig jag sett så mycket västerlänningar på samma ställe i Chiang Mai förut. Vi gick runt där ett tag, köpte grejer vi kände att vi ville ha (det finns allt ifrån kuddfodral till konstiga armband till trätavlor till sjalar osv). Mycket trevligt :) sedan tog vi en tur till Starbucks som låg behändiga 10 m därifrån och fikade lite innan vi begav oss ut på stan ännu en gång!

Vattenfall, hur mååååår duuuu

Kategori: Linnea

Igår googlade vi fram ett vattenfall som vi idag besökte. Det var jättevarmt och jättefint väder, så det passade superbra. Det var visserligen inte något dusch-vattenfall detta heller, men vi badade så gott vi kunde. Sedan åkte vi till vår nya favvorestaurang Salad Concept och åt lunch/middag. Man fyller liksom i en lapp med vad man vill ha i sin sallad, det finns allt från sparris till tonfisk och pumpa och kyckling. Och så finns det förstås världens godaste dressingar, Så sjukt gott. 
 
 
Här är en låt om och med ett vattenfall från en väldigt bra film.

Fredag

Kategori: Linnea

Idag har vi besökt en park/trädgård, där det även fanns ett mysigt café. Och så har vi storhandlat frukost och mat för minst två veckor framåt. Visst är vi duktiga, föräldrar?

Äventyr på en Torsdag

Kategori: Cecilia

Godkväll 
 
Idag har vi besökt ett av Chiang Mais större tempel Doi Suthep, tempelt ligger i bergen och är otroligt vackert. Daw följde med oss och tillsammans tog vi en taxi upp och sedan den långa trappan upp. 

 
I tempelt kunde man bli välsignad av munkarna, det symboliseras av detta vita band. Ceremonin gick till så att dom skvätte vatten på oss medans dom sa "happy, happy" och andra fina utvalada ord. 
 
 
Brevid templet så har man gjort en elefantstaty. Statyn symboliserar historien om hur templet kom till. Det var så att man satte ett ben från Budda på en elefant och skickade upp elefanten mot bergen, när elefanten "trumpetar" tre gången och lägger sig ner. Ja då har man platsen för ett nytt tempel. Därför ligger Doi Suthep där det ligger idag. 
 
Nu tänkte vi fortsätta mysa här hemma i lägenheten, vi hörs imorgon! 

Marknad!

Kategori: Johanna

Idag har vi avverkat några avsnitt på en serie som vi köpt. Sjukt spännande! Vi har även hunnit med solande, fika på ett megamysigt café där vi planerade framtidsplaner och ätit på en mysig restaurang. Mysfaktorn är hög, liksom.

Snart, om några minuter, ska vi iväg till Malin som är en marknad vid universitetsområdet. Där ska vi träffa Anns kusiner och hennes kompisar, shoppa billiga grejer och äta Rotee. Sjukt najs, vi hörs! :)

Tisdag.

Kategori: Cecilia

Idag har vi kollat in Thailands beverly hills och ätit sjukt god mat på salad concept.

Bra dag.

Söndag

Kategori: Linnea

Tom gjorde i ordning frukost åt oss och ringde i matklockan klockan åtta. Då hade vi visserligen varit vakna sedan klockan sex, och vi sov kanske max två timmar under hela natten. En tupp hade besätmt sig för att gala  en gång i minuten och grisarna lät som att de blev misshandlade, grodor hade typ konsert och så fort någon rörde sig så skakade hela huset. Annars mådde vi bra! Klockan tio gav vi oss iväg igen efter att Tom sagt "don't forget everything now" och gubben med flöjten spelade oss hejdå. 
 
Vi fortsatte vandra i en halvtimme kanske, men trevlig träningsverk. Det var dock inte alls lika jobbigt den här dagen, så det var lugnt. Sedan hämtade en bil upp oss och vi åkte till elefanterna! Innan vi träffade dem åkte vi zip-line över floden. Kameran ville inte samarbeta då så det har vi inga bilder ifrån, men här är en fin bild från google. 
 
Efter det klev vi på våra elefanter. De var hårda och håriga men söta ändå. Vi matade dem med sockerrör och red en liten tur, och sen badade vi två elefantbebisar (som vi döpte till Dumbo och Kip) som tackade genom att spruta vatten på oss. 
 
Efter det åt vi lunch, det var någon slags buffé med bl.a. pad thai och någon gryta med stekta grönsaker som vi fick till middag i campet också. Sjuuuukt gott. Sedan satte vi på oss flytvästar och gick på en bambuflotte för att åka bamboo rafting i typ 20 minuter. Det var väldigt fint runt floden, men samtidigt rätt segt. Det mest spännande som hände var att det kröp upp en orm på flotten och kaptenen slog ner den med sin bambupinne. 
 
Vi hoppade in i bilen igen, och den här gången åkte vi mot vattenfallet. Det var inte ett "duschvattenfall" som vi hade hoppats på men väldigt fint ändå, och vi såg massa fina fjärilar. Och det var skönt att svalka sig och att tvätta av all lera från benen och fötterna. 
 
Hoppade in i bilen igen, och åkte till stället där vi skulle åka white water rafting. Det var så sjuuukt roligt och nog det bästa på hela helgen. Man sitter i en gummibåt med varsin paddel, och åker på floden som är lite mer "vild" än vid bamboo raftingen. Alla våra kläder blev helt genomblöta och och vi fick typ kramp i armarna, men det var helt klart värt det. Av uppenbara skäl finns det inga bilder men här är en från google så att ni kan se lite hur det kan se ut.
 
Och efter det åkte vi hem, slitna och trötta. Och taggade på att duscha. Och nu lider vi av dödens träningsvärk i alla kroppens muskler. Men vi är väääldigt nöjda med helgen!

In a house of bambooo - lördag

Kategori: Linnea

Vi blev upphämtade vid halv tio, i resans värsta spöregn. Det var minst 10 cm vatten på vägen och vi var väl lagom taggade. Vi hämtade upp våra trekkingkompisar, tre irländska tjejer och en kille och en tjej från Kanada. 
Första stoppet var orkidé- och fjärilsparken. Blommorna var fina, men vi såg bara en enda halvfin brun fjäril. 
 
Vi hoppade in i bilen igen och plockade upp vår guide, en kort och glad thailändare vid namn Tom. Han hade med sig en machete och sa att han skulla ha den för att döda tigrarna med. Kul! Han spenderade resten av bilturen med att sjunga "In the djungle" och andra låtar som passade in. Efter ett tag undrade vi vad exakt han hade ätit för något. 
När bilen släppt av oss mitt i djungeln åt vi lunch, och sedan började vi vår vandring. I början gick det hur bra som helst, vi gick på en väg förbi majsfält och berg och bananträd. Väldigt fint allting! Sedan vek vi av på en stig in i skogen, och Tom högg bambu-pinnar åt oss att använda som vandringskäppar. De skulle senare visa sig vara vääääldigt användbara (och typ rädda våra liv, nästan). 
 
Vårt första stopp efter ungefär en halvtimme var en fladdermusgrotta. Vi kröp in igenom en meterbred öppning, och lyste upp i taket där det satt massa fladdermöss. 
 
Sedan fortsatte vi vandra i kanske tre timmar. Vissa partier var mycket svårare än vad vi väntat oss. Vid ett tillfälle var vi t.ex. på väg ner för ett berg, och samtidigt inne i ett moln, så vi var tvungna att ta oss ner för en brant och jättehal lerbana. Det enda sättet var helt enkelt att sätta sig ner och göra en rutschbana av det. Funkade visserligen, men man blev väldigt smutsig. Den kanadensiska tjejen fick ett stort hål i byxorna, haha. Efter ett tag kändes det typ som att benen skulle vika sig. 
 
Vi stannade i en by också, för att vila och köpa lite vatten. Det fanns världen gulligaste barn som sprang efter oss och ville leka. Och pekade på oss och skrattade. 
 
Vi trodde att nu-kommer-vi-att-dö-backarna var slut, men icke sa nicke. Efter byn skulle vi upp för ett majsfält som låg på ett berg. Eftersom det hade regnat så mycket på morgonen var det jättelerigt här också, och man klättrade upp på "varannan-fot-trappsteg" i leran igenom två meter höga majsplantor. Det var verkligen jättebrant och man halkade ner ett steg så fort man tog två. Det var väldigt jobbigt, men vi lyckades och kunde vila ett tag på toppen. 
 
Till slut kom vi äntligen fram till vårt camp! Det var i en slags mini-by, det var kanske 15 pers (och grisar, hundar och kyckligar) som bodde där. Vi fick bo i ett bambuhus på hårda madrasser med myggnät. Väldigt mysigt! Vi åt god middag och sen satt vi vid lägerelden och lekte lekar och lyssnade på en gubbe som spelade någon slags flöjt. VI såg eldlugor och massa stjärnor! Sedan gick vi och la oss i vårt bamuhus och lyssnade på Tom som satt vid elden och spelade gitarr. Väldigt trötta men väldigt nöjda. 

Vi hade till och med tur med vädret

Kategori: Linnea

Hej alla föräldrar, vänner och andra glada! Vi sitter just nu här hemma och äter solrosfrön och kollar på en serie, med SJUK träningsvärk. Vi har ju nämligen spenderat det senaste dygnet ute i djungeln. Och inte någon fusk-djungel här inte, det här var the real deal. Imorgon får ni höra om vår äventyr som inkluderar både elefanter, linbanor och otrolig utsikt. Tills dess ska vi försöka vila ut våra stackars ben- och armmuskler. Hörs snart igen!

Detta regn.

Kategori: Cecilia

Hela veckan har vi klarat oss ifrån regn, men just idag vaknar vi till detta. SPÖREGN, så vi får väl simma genom djungeln.

Ses imorgon!

Quiz Night

Kategori: Johanna

Igår kväll begav vi oss till ett Irländskt ställe som vi hittat här i Chiang Mai. På torsdagar där är det nämligen Quiz Night. Detta tyckte vi lät som något vi helt enkelt borde prova, och eftersom vi missade chansen förra torsdagen så gick vi dit i god tid denna gång, haha. Redan när vi kom dit, typ kanske 20 minuter innan det började, så var det iprincip fullsatt. Quizet i sig var så stört mycket svårare än vi trott, haha, men det var väldigt kul! :) det var 6 rundor, varav varje runda hade ett eget tema, bland annat filmer, människokroppen och geografi. En av rundorna var om musik, och då spelade de olika låtar som man skulle svara på frågor om, och det var den rundan det gick bäst på (vi fick 6 poäng av 11 möjliga som vi sedan dubblade mha en sk Joker, haha). Allt som allt fick vi 36 poäng vilket vi trots allt är rätt nöjda över. Vi är liksom förvånade att vi fick några poäng överhuvudtaget med tanke på frågorna, och att vi eventuellt var lite oseriösa och svarade några skojsvar på de frågor vi inte kunde, haha.
Men sen kom det bästa. VI FICK PRIS! Det sk. "Triers award", alltså för att vi iallafall var med och tappert försökte. Vi dog lite, så himla roligt haha! Så vi är ganska nöjda med vår prestation faktiskt :)
 
Efter att quizet var klart fick vi reda på av en som jobbade där att det fanns en till svensk på stället vi var på! Första svensken vi träffar här faktiskt. Var kul att kunna prata på sitt språk med någon annan här, personen var jättetrevlig och kom med många tips på saker vi kan göra och hur vi ska tänka i olika situationer. Och senare på kvällen träffade vi ytterligare en svensk, från Skåne! Kul att se lite svenskar här, vi har undrat lite vad alla håller hus liksom. Under senaste veckan har dock turistantalet här typ tiodubblats, så några fler lär vi nog träffa på!
 
Lite mörka bilder kanske, men vi är iallafall Team Sverige (eller Team Sveeerch, som han som läste upp frågorna och poängen uttalade det). Som ni ser var vi lite i underläge, hehe. MEN, vi kom inte sist!!!
 


Any time is the right time to chill

Kategori: Linnea

Fint väder denna morgon också, regnperioden varade tydligen bara över helgen. Bra för oss!
Idag gör vi inte så mycket, laddar inför helgen då vi ska rida elefanter och gå i regnskog och bada i vattenfall och jag vet inte vad. Taggade är vi i alla fall!
Här är en bild på mina och Cissis naglar på begäran. Som sagt var det inte direkt världsklass, men kul ändå!

Fina naglar

Kategori: Johanna

Igår efter vi ätit middag så bestämde vi oss för att ta tag i ett ilandsproblem vi haft, nämligen våra sjukt trista naglar. För någon som mig som ALLTID har någon kul färg på naglarna så blir man lite trött på att vara naturell efter ett tag, så nu var det dags för färg! Efter lite rekande i närområdet så valde vi en studio som såg okej ut. Cissi och Ann tog pedikyr och manikyr, Linnea och jag endast manikyr. Vi blev placerade i stora fåtöljer och blev sedan fixade :) rätt skönt att bara sitta och snacka medan andra gör en fin, haha. Dock blev resultatet lite sämre än vi hoppats (vi målar naglarna bättre själva) men själva upplevelsen va kul ändå och det var ändå så pass billigt :) vi kommer definitivt att göra om det, men då går vi till en annan salong!

Sola sola soooola

Kategori: Linnea

Idag har det varit jättefint väder vilket vi blir glada av eftersom det har regnat de senaste dagarna. Vi firar givetvis med att sola på balkongen! Har hittills lyckats få en väldigt fin bonnbränna. Senare hade vi tänkt fixa våra naglar, något vi har pratat om ett tag. Vi kanske är helt makeoverade när vi kommer hem, vem vet?

Söndag

Kategori:

Denna dag tog vi sovmorgon till klockan tio, åt frukost och åkte iväg vid elva. Vi visste inte riktigt vad Daw skulle dra ut oss på idag, så det var spännande. Denna dag åkte vi runt mycket och såg på olika monument och tempel etc. Fast först så visade hon oss The Golden Triangle. Det stället här i världen där Thailand, Burma och Laos möts. På thailandsidan så fanns det spännande museeum om Opium, då man under många år drev tillverkligen och försälning av knark på dessa områden. Så ja nu vet vi allt om Opium vill vi lova! Museetet var sjukt påkostat och modernt. 
 
Vi var inne på musset i minst två timmar och efter det åkte vi vidare uppåt, till själva monumentet av the golden triangel. Sjukt häftigt!


Nu visste vi inte alls vart vi skulle, dock är det ganska skönt att inte riktigt veta alltid. Vi åkte runt, runt stannande då och då för att se tempel och olika gamla gamla monumet. Efter det tog vi en paus för lunch på en marknad, den sjukaste marknad jag varit på. Lukten, grishuvudena, de levande grodorna i platspåsar var bara för mycket för oss. Tur att det utanför fanns Rotee, och lite annat som fick bli lunch. (hela stället osade kolera, men vi klarade oss) 


Efter den sena lunchen så åkte vi till en grotta, på deras sommar så kan man gå igenom hela grottan som är flera kilometer lång. 


Sedan åkte vi hem till Daw och vid sex lämnade vi Mae Sai i en liten minibuss. Många hade samlats för att säga hej då till oss, man kände sig ju nästan som en kändis. Under hela helgen har vi verkligen blivit bortskämda och att åka ifrån kändes lite konstigt faktiskt. 
 
 

EDIT.

Kategori: Johanna

Imorgon får ni också höra om vår söndag, den var minst lika händelserik.

Godnatt

Amerikanskt

Kategori: Johanna

Ikväll bestämde vi oss för att gå ut och äta, och valet föll på en till synes helt vanlig restaurang/pub. Väl där så satte vi oss på övervåningen vid ett bord som liksom stod i en urgröpning i golvet så att man liksom satt på golvet runtom haha. Vi upptäckte att det fanns hamburgare. Vi dog. Beställde såklart in det och herregud va gott det var. Även om thaimat är sjukt gott så är det skönt att äta något vanligt ibland :))

Lördag

Kategori: Cecilia

Denna lördag började tidigt, vi pratar klockan 06.00. Trötta, trötta begav vi oss till den lokala marknaden. Som luktade äckligt. Man kunde bl.a. köpa grishuvuden, grisfötter och levande krabbor. Sedan visade Daw oss ett tempel bredvid marknaden där vi tittade runt lite. Sedan gick vi hem och fick frukost serverad, en god sådan! Sedan vilade vi ett tag innan vi begav oss på nya äventyr.
Eftersom det var mörkt när vi kom dit på kvällen var det först nu vi kunde se den fina utsikten. 
 
 
Ungefär vid elva fick vi skjuts in till Mae Sai. Först så stannade vi och fixade visum till Daw och Ann, och sen åkte vi vidare till själva gränsen. Där hände det grejer alltså. Jag, Linnea och Jojo ställde oss i kön med våra pass redo, taggade och glada. Där började problemen. Mannen i kassan pekade på datumstämpeln på vårt thailändska visum och sa "You can not pass". Vi fick snällt gå tillbaka utan att riktigt förstå varför vi inte fick komma in. Där stod vi ett tag och hoppades att Ann och Daw skulle fatta att vi inte hade kommit igenom, och komma tillbaka för att hämta oss. Såklart var vi besvikna, men när vi var som deppigast kom en snäll "gränsarbetare" och frågade oss varför vi stod där och var deppiga. Vi förklarade läget, och råkade få det att låta som att vi åkt ända från Chiang Mai bara för att åka till Burma. Vi körde helt enkelt på tröga svenskar-knepet. Det funkade! När Ann och Daw äntligen fattat att vi inte kom in, så kom de tillbaka och Daw hjälpte oss att prata med vakten som gav oss VIP-pass in i Burma för 100 baht. Vi blev väldigt glada, då det känns kul att få kunna berätta för er att vi varit i Burma. 
 
Inne i landet där man kände sig ganska obekväm och uttittad, frågade Daw om vi ville åka till några tempel vilket vi glatt sa ja till. Vi förväntade oss en taxi som de vi är vana vid, men ingen lyx i Burma inte. Våra chaufförer körde fram varsinn motorcyel-tuktuk, och vi vet att ni föräldrar verkligen har varnat oss för det här, men vad skulle vi göra? Vi ville ju se tempel! Dock får vi väl erkänna att vi var ganska så nervösa över att bli uppdelade, och det faktum att vi var i Burma gjorde inte saken mindre läskig. Men vi hoppade in och hoppades på det bästa. Vi fick se tre olika tempel och vi överlevde resan. Sen gick vi på marknad och shoppade serier och filmer.
 
Vi kom tillbaka till Thailand vid tre, väl i Thailand så åt vi god mat och gick upp för världens längsta trappa till ett jättefint tempel med världens finaste utsikt över både Thailand och Burma. På vägen ner tog vi en omväg till ett annat tempel, och sen gick vi på mer marknad innan vi hoppade in i en taxi igen.
Bergen = Burma
Det guldiga lite till höger om mitten är ett tempel vi var i, och man ser även det svarta templet vi var i.
 
Sen åkte vi till en liten sjö vid bergen där man kunde gå upp för en trappa till en grotta. Det fanns också vilda apor och apbebisar, väldigt söta. Vi gick upp till grottan där det var väldigt fint och djungligt. På vägen ner kastade en apa en pinne efter oss, så då fick vi lite bråttom. 
 
Sen åkte vi hem, åt jättegod middag igen och somnade trötta och nöjda! Nu ska vi gå och äta så ni får höra om vår söndag lite senare. Puss och kram! 

Fredag

Kategori: Linnea

Anns kusin Daw hämtade oss vid ett, och sen tog vi en taxi till busstationen. Bussen gick klockan två och kom fram strax innan sju. Vi åkte genom djungel och berg och landsbygd, det var jättefint.

När vi kom fram gick vi till Daws hus, träffade hennes familj och blev visade runt. Vi fick sova i ett eget rum med myggnät över sängarna, hur mysigt som helst! Och så blev vi bjudna på världens godaste mat som vi satt på golvet och åt. Tre olika rätter, ris och något slags knaprigt snacks. Sedan gick vi och la oss, rätt trötta.

Ett thailändskt kök!

BAHT

Kategori: Cecilia

Hejsan
Vi vet att ni där hemma väntar med spänning på bilder från helgen, lugn vi jobbar på det.

Idag är det städdag här så vi åkte och handlade efter Anns skola, jag shoppade för första gången här i Thailand. En jacka, en klänning och ett par gympaskor för 169 svenska kronor. Bra pris!

Sedan rensade vi mataffären på choklad, snacka om att man mår illa nu. Inte värt när chokladen långt i från smakar som Marabou. Så om ni vill kan ni ju skicka några kilo mjölkchokald till Chiang mai, Thailand. Tack på förhand :)

Vi hörs snart snart, kram

Hemma bäst

Kategori: Linnea

Nu är vi äntligen hemma! Vi orkar inte riktigt lägga in bilder och skriva om allt nu, men det ska vi göra imorgon. Det kan ni se fram emot! En kort sammanfattning av vad vi gjort: blivit nekade att komma in i Burma, kommit in ändå efter att vi fått VIP-pass, varit inne i massa tempel, träffat vilda apor och apbebisar, varit inne i grottor, sett riktig thailändsk landsbygd, otroligt fina berg och natur, ätit sjuuukt god mat och blivit behandlade som typ kungligheter. Alla har verkligen varit otroligt snälla. 
Vi är alla överens om att vi har haft de bästa dagarna sedan vi kom till Thailand. Ändå känns det väldigt skönt att komma tillbaka till vår stad och vår gata och vår lägenhet, det kändes verkligen skönt att se att vi var framme på vår gata igen efter den fyra timmas långa (och dock väldigt lyxiga) bussresan. Vi känner alla att vi verkligen känner oss hemma här i Chiang Mai, vilket är väldigt roligt eftersom vi ändå bara har varit här i två veckor. 
Nu vet ni alla fall att vi lever och är glada! Och imorgon ska ni banne mig få läsa de mest spännande inläggen någonsin på denna blogg. Godnatt!

Packningskaos

Kategori: Linnea

Nu håller vi och packar för fullt, för om en halvtimme kommer Anns kusin hit och sen ska vi gå till busstationen och sitta på en buss i fyra-fem timmar. Som sagt kommer vi förmodligen inte kunna blogga något under helgen, men vi är tillbaka söndag kväll. Hoppas ni klarar er utan våra uppdateringar utan att bli alltför oroliga. Vi lovar att komma tillbaka levande. Hörs på söndag! 

När salladsskålar och vinglas tar slut

Kategori: Linnea

Cissi ville poängtera att vi faktiskt diskar ibland. 

Fräscha.se

Kategori: Linnea

Det här är ju första gången för alla oss som vi bor själva, utan föräldrar som städar upp efter oss, och så här ser det ut när man inte orkar diska. Man tar helt enkelt salladsskålen. 

Dagens godis

Kategori: Dagens

Två inlägg så snabbt efter varandra? SAY WHAT?, tänker ni. Anledningen är att detta egentligen skulle upp igår men då krånglade det såklart, men här kommer det iallafall, DAGENS GODIS!
 
Igår när vi var och handlade så köpte vi lite Thailändskt godis som vi tyckte såg lite lagom äckligt ut, bara för att pröva liksom. Det är något vi planerar att göra här, äta konstiga saker och sen skriva om det i bloggen, haha. Först ut i denna oändligt långa smakresa (yes, vi gå all in) blir dessa högst syntetiska godisar. De ser ut som runda marshmallows och ska enligt förpacningen vara fyllda med någon smet som ska smaka frukt/choklad. Ser ut som något som iallafall jag (Johanna) inte skulle vara så himla förtjust i, men vem vet!
 
Vad blev domen då?
Först tyckte jag att dom var helt okej, faktiskt. Kändes som att tugga på ett moln ungefär, så mjuka var dem. Smakat mig igen de flesta smakerna nu, och den med chokladsmak var helt klart ätbar, hehe. Den med banansmak var sjukt äcklig (enligt Linnea var den dock rätt god) och den med guava var rätt okej :) Sen fanns det även med litchi och jordgubbe med de skippade jag, då men helt ärligt endast klarar av att äta ett par stycken innan man blir illamående. Jag kan helt enkelt inte komma ifrån den syntetiska känslan typ. Så, helt okej men iiiinte något jag kommer smälla i mig mängder av direkt, haha. 
 


Kulturellt

Kategori: Johanna

Idag har vi (på viss begäran...) varit ganska kulturella! Efter att Ann gått klart skolan så begav vi oss till ett av de tempel som finns i Chiang Mai. Det vi valde att gå till hette Chiang Man och är stadens äldsta tempel. För att gå in där var man tvungen att vara klädd på rätt sätt (inga bara axlar eller korta byxor) vilket vi såklart hade förberett oss för innan. Man fick även ta av sig skorna. Väl inne i templet måste jag säga att det var sjukt vackert. Längst fram fanns det ett altare med Buddhastatyer och allting var så himla fint utsmyckat. Så där gick vi runt en stund och tittade, väldigt mysigt :)
 
Efter det så åt vi lunch i en trädgårdsrestaurang och gick tillbaka mot lägenheten. På väg hem började det verkligen SPÖREGNA så vi flydde in i några bokbutiker med begagnade böcker. Tittade runt där ett tag och letade efter något intressant. Fanns en del, kan man säga! Sedan tog vi en tur till turistbyrån och kollade på lite äventyrsturer. Nästa helg tänker vi nämligen bege oss ut på trekking som varar i två dagar, där vi får rida elefanter, besöka en botanisk trädgård, besöka grottor, gå på marknad, forsränning, bamboorafting, vandra i djungeln och sova över i djungeln och lite mer. SJUKT TAGGADE!
 
Anledningen till att vi väntar med detta till nästa helg är för att vi denna helg ska ut på landet lite längre upp i Thailand och hälsa på Anns kusiner! Detta är något vi verkligen ser fram emot, att få bo i en Thailändsk by med befolkningen på riktigt. Väldigt spännande faktiskt. Ska bli kul att se hur bra man klarar sig utan engelska, haha! Detta är alltså detta Linnea syftade på igår, hehe. TAGGA!
 

26 grader i september

Kategori: Linnea

Just nu sitter vi på balkongen och spelar kort, lyssnar på musik och dricker jordgubbsfanta. Det är faktiskt lite småkyligt och vi har tjocktröjor på oss! Helt galet, jag vet. Inte lika galet som vår portvakt dock, han har nämligen dunjacka på sig, även fast det typ är lika varmt som en varm sommardag i Sverige.
Imorgon hade vi faktiskt tänkt göra något till skillnad från idag och igår. Vi tänkte besöka några tempel, gå till turistbyrån och till några bokaffärer.
Imorgon har vi också varit här i typ en och en halv vecka! Det ska vi fira. Allt ska firas.
GODNATT.

Onsdag

Kategori: Linnea

Vi har varit superdåliga på att blogga de senaste dagarna, vilket beror på att vi faktiskt inte har haft särskilt mycket för oss. Idag har vi varit och storhandlat frukost och frukt och lite annat nödvändigt, och inte gjort så mycket mer än det. Väldigt skönt.
Men, för att väga upp för de senaste dagarnas dåliga bloggning, i helgen ska vi ut på äventyr! Förmodligen kommer vi inte kunna blogga då, eftersom vi inte riktigt vet hur det är med internet dit vi ska. Vi kör en cliffhanger på det va? Jo men det gör vi. Titta in imorgon så får ni veta vart vi ska!

Gårdagens fail

Kategori: Johanna

Igår var vi som sagt på bio, en mycket trevlig upplevelse om vi räknar bort det som hände precis innan den började.
Vi bestämde oss för att gå tidigare till bion än vi behövde, och ser att dörren står öppen. Vi tänker att bra, då kan vi gå in och sätta oss! Sagt och gjort, vi går in och ser att det är nedsläckt och att det sitter en massa folk där redan, samtidigt som det visas något på skärmen. Vi tänker något i stil med att reklamen redan börjat visas och börjat leta efter våra platser. Ungefär samtidigt som vi inser att våra platser är upptagna förstår vi att det som visas på skärmen är slutet på den film som vi ska se. Folk tittar underligt på oss. Vi har alltså gått in och satt oss i slutet på den tidigare visningen av filmen som vi ska se, och får alltså se hur filmen slutar innan vi ska se den. TOPPEN. Vi typ sprang ut därifrån och gömde oss bakom en skärm. Lite pinsamt. Filmen var bra iallafall när vi väl gick in till rätt visning, haha!

Efter det så kompenserade vi vår fail med att kolla på en annan film som vi taggat asmycket för att se, nämligen Hungerspelen. Mycket bra, vi köpte den på nattbazaaren för 80 baht. Så värt! :D

Idag har vi en riktigt slappardag, sitter ute på balkongen, läser böcker och chillar. Sånt behövs också!

TED.

Kategori: Cecilia

Godkväll
Dålig bloggdag idag, en uppdatering liksom. Dock kommer den andra nu!

Vid ett idag så var det städning i vår lägenhet så vi åkte ut till Robinssons, ett stort och fint köpcentrum! Där hängde vi hela dagen och såg bio som sagt. Älskade biografen och filmen, njuter verkligen av att vara i ett land där allt är så stort. Dock så är nog biograferna i Bangkok något helt annat, haha.

Efter bion åkte vi hem en stund, senare på kvällen tog vi en tur till night baazar och åt samt köpte en film som vissa tjatat om ett tag.. Jag struntade dock i att filmen, behövde lite tid för mig själv.

Nu är klockan plötsligt halv två, och vi ska sova. Hur kan kvällarna bara försvinna så där?

Godmorgon!

Kategori: Linnea

Hej och godmorgon! Ann är i skolan och vi andra tar en lugn morgon. Jag och Cissi har precis varit och köpt thailändskt iste och citron-iste från en tant i huset bredvid oss, sjukt lyxigt att kunna få det varje morgon för knappt fyra kronor. Det thailändska isteet är det godaste jag har ätit och druckit på hela resan (förutom den pad thai vi åt på djurparken).
Idag har det regnat på morgonen, och det är ännu svalare idag. Nästan så att vi också skulle stå ut i långärmad tröja faktiskt. Vi har väl egentligen inga stora planer för dagen, förutom att vi ska åka till Robinson (också ett stort köpcenter) och gå på bio ikväll. Passar en regnig dag som denna!

"It tastes like my barbiedoll"

Kategori: Cecilia

Efter årets häftigaste matupplevelse åkte vi hem en stund för att sedan åka mot univeristetsområdet här i chiang mai. Såklart åkte vi med vår bästa den röda taxin, när vi gick på kändes det helt okej. Men ju längre vi åkte började vi bli lite oroliga, vart ska vi? jag menar fyra sjukt snygga tjejer i en taxi som inte har någon aning vart dom ska, borde inte man ta chansen? Haha förlåt oroliga föräldrar, lovar att ni kan lita på taxigubbarna. Men om inte tänkte vi öva på hur man slänger sig ur en bil utan att dö :)

Men vi överlevde färden problemfritt och vi när vi kom fram möte Anns kusin och hennes vänner oss. Vi gick till marknadsområdet och jisses vilka fina kläder!! Tror att vi alla skulle kunna köpa varje klänning på området, dock blev det bara Ann och Johanna som kom hem med fynd. Ja vi pratar fynd! Det som var häftigast med denna marknad var nog människorna, som skandinavier sticker man ut bland tusentals thailändska studenter, men även fast man sticker ut så kände man sig verkligen välkommen.

Efter två timmar av shopping i sjuk värme, så tog vi en paus och köpte iste. Typ världens bästa i denna värme, det coola var också att se hur han tillverkade istet. Show på hög nivå.

Sedan satte vi oss ner vid en slags restaurang, Vi satt där ett tag och skrattade lite åt menyn som enbart var på Thai. Vi tänkte äta lite senare hemma på vår gata (ja vi tänkte äta rotee igen) men plötsligt så kommer en av Anns kusins vänner med rotee till oss, helt oväntat och så himla snällt! Kan också tilläga att detta var den bästa rotee vi någonsin ätit!!!

När klockan blev tio så hjälpte dom oss in en taxi, vi sa hej då och tackade för idag. Alla tjejerna gjorde verkligen vår dag, åkte där ifrån med ett leende helt klart. Taxituren hem gick fint, att åkta igenom ett upplyst Chiang mai är sjukt vackert, längs floden och bland murarna.

Nu säger vi godnatt, vi hörs imorgon <3

 

Lunch of doom

Kategori: Linnea

Nu är vi tillbaka från marknaden! Den får dock någon annan berätta om i ett annat inlägg, för nu ska ni få höra om världens coolaste lunch. Vi mötte Anns kusin och hennes kompis på Central, ett stort köpcentrum i utkanten av staden. De tog med oss till ett ställe som hette MK restaurant, och vi hängde på utan att riktigt veta vad det var för mat. När vi satte oss stod det en kokande gryta mitt på bordet, som fondue ungefär. Vi fick in stora menyer med massa olika saker, allt från dumplings till majskolvar. Vi valde ut kanske fem olika rätter vi ville ha, och väntade på att de skulle komma in med det. Rätt snabbt började de bära in maträtter, det var små tallrikar med varje rätt. Sedan lade man dessa i grytan, och väntade tills de blev klara. 
Det var bara det att det kom in MÅNGA fler rätter än de vi beställt. Det var spenat, tofu, dumplings, anka (världens godaste), fläsk, majskolvar, nudlar, räkor, flera olika sorters kött, kinesiska vårrullar, massa olika sorters sallad, läskiga svampar och massa fler saker. Till slut slutade vi bli förvånade när de bara bar in fler och fler tallrikar. Vi fick till och med ha ett extrabord för att få plats med all mat, haha. Till det drack vi något slags kinesiskt is-te.
Hela kalaset kostade 200 baht var, vilket är ganska dyrt för oss som är vana vid natt bazaar-mat för 50 baht. Men det är ju faktiskt bara 50 kr, och det var helt klart värt det. Förutom att allt var väldigt gott, testade vi massa saker vi aldrig skulle gjort annars. T.ex. små svampar som såg ut som öron. 
Till efterrätt åt vi förstås glass på Swensen's. Som Cissi sa nyss, vi borde byta namn på den här bloggen till "mat-bloggen". 
 
Här hade de inte ens burit in hälften av alla rätter. 

18.40

Kategori: Linnea

Om tio minuter eller så ska vi iväg och träffa Anns kusin och hennes kompis och gå på sunday market. Där kan man tydligen hitta kläder till ett mycket bättre pris i butikerna, så det ska bli kul!
Men det viktigaste som hänt idag är utan tvivel den mycket speciella matupplevelsen vi hade till lunch. När vi kommer hem från marknaden ska ni få höra allt! Det är för övrigt inte lika varmt idag, thailändarna tar på sig jacka och långbyxor. Så långt går dock inte riktigt vi, här är det klänning/linne och shorts som gäller.
Hörs om ett tag! Förresten så blir vi jätteglada för alla kommentarer :) 

Fler zoo-bilder

Kategori: Linnea

One day

Kategori: Johanna

Lite av den musik vi lyssnar sönder här. Enjoy!
 
 
 

Chiang Mai Zoo

Kategori: Johanna

Idag har vi varit på zoo! Det var seriöst ett av de största zoon jag sett, och det var grymt vackert. Det var som att gå runt i en regnskog ungefär, jättefint! Dock var vissa av inhängnaderna lite små och lite för dåliga för att det skulle kännas helt okej, men vi gick vidare ändå. Det kostade typ 100 bath att gå in, men det var bara för att se de "vanliga" djuren, för att få se pandorna och gå på Aquarium var man tvungen att betala svindyrt, så det skippade vi motvilligt. 
Vi gick runt där i ungefär fyra timmar, och jag vill nog inte ens veta hur lång sträcka vi gått sammanlagt. Zooet var byggt på ett berg så man gick liksom upp för berget medan man gick runt och kollade på alla djur. Jobbigt var det, men vi klarade det bra :) favoriterna var nog lejonen, den gäspande koalan och apungarna. Så jävla söta att vi dog ungefär. Väldigt bra dag, nu ska vi snart gå och äta middag och kanske kolla in bargatan :)