Lite svenskt mitt i allt

Kategori: Linnea

Som sagt, idag gav vi oss på att försöka hitta råvaror till choladbollar i en thailändsk affär. Men vi lyckades! Med socker, margarin, havregryn och något slags oboy-pulver som kakao, blev detta resultatet. Okej, det ser inte särsilt gott ut, men det var VÄLDIGT gott. Lite socker kan ju aldrig skada. 
 
Det är konstigt hur snabbt man anpassar sig till att räkna i baht istället för kronor. Första kvällen när vi åt middag tog jag två portioner vårrullar (eftersom det var förrätter) och det kostade 120 baht. Vi räknade om det till kronor, vilket är knappt 30 kronor. Billigt alltså! Men numera när vi äter tänker man att 60 baht är mycket för en middag, och oftast betalar vi kanske 40 baht. Alltså typ 10 kronor. Det är väldigt skönt faktiskt, att det har gått så snabbt att tänka i baht istället. 
 

Ett inlägg om mat

Kategori: Johanna

Nu är vi tillbaka från supermarket där vi handlade massa frukost (riktigt frukost, dvs inte nudlar (förutom Cissi)) och även grejer till chokladbollar. Efter några dagar här får man lite chokladbollsabstinens och eftersom det inte finns här så tänkte vi helt enkelt fixa egna. Astaggade. Vi gick först till en ekobutik som var jättefin och hade ett mer blandat utbud av grejer. Försökte ta kort men det kom en vakt och sa till mig, men tog ett iaf hehe. Sedan drog vi till en vanlig butik, åt lunch och handlade det sista som vi inte hittade i den andra butiken. På vägen hem åkte vi världens längsta taxitur med en man som käkade kringlor. Jah. Speciellt...
Snart så ska vi alldeles strax bege oss ut på stan igen, denna gång till en marknad som säljer lite allt möjligt, däribland frukt. Jag ska köpa sjukt mycket mango. Mangon här är så himla god. Dör.
 
Annars så jobbar vi alla på våra bondbrännor (jag har bränt mig. Såklart...) och är glada! Det är lite kul att vädret här faktiskt är toppen i princip hela tiden, vi var beredda på att det skulle regna väldigt mycket. Visst kommer det lite regn då och då, men det är alltid bara en kort stund och sent på kvällen. På dagarna skiner solen och det är asvarmt. ASBRA!
 
Såg även att folk undrat vad Rotee är förnåt. Det är en slags pannkaka med fyllning (den bästa är den med banan och choklad) som man köper i små kök på gatan. Kostar typ 5 spänn och är sjukt gott. Vi har handlat av samma par så många gånger nu att dom känner igen oss och vet vad vi vill ha, haha!
 
 
 

Poppis på stan

Kategori: Linnea

När vi hade lämnat av Ann i skolan imorse, stötte vi på en skolklass med tolv/trettonåringar som ville "interview some foreigners". Varför inte, tänkte vi. Vi stod på rad medan de en och en kom fram och gav oss en folder med information om t.ex. Chiang mai zoo eller något liknande, och berättade lite om det på varierande engelska. Vissa pratade i flera minuter, medan andra knappt vågade säga hej, stod och fnissade lite, gav oss foldern och sprang iväg till sina kompisar. Sen blev vi fotade x antal gånger också. Det var väldigt roligt faktiskt och nu har vi massa information att läsa igenom och hitta roliga saker att göra!
Känns som att det kommer bli väldigt varmt idag, det måste ha varit minst 35 grader nyss och då var klockan knappt tio. Idag hade vi tänkt åka och storhandla och åka till frukt- och blommarknaden. Om vi inte dör i värmen innan det vill säga. Puss och kram!

23.03

Kategori: Cecilia

Godkväll
Klockan har hunnit bli ganska mycket här och vi ska nog sova snart, eller inte.
Dock är vi (jag) riktigt trötta efter dagens äventyr till poolen. När vi började gå så visste vi inte vad vi hade att vänta oss, men efter den ca 7 km långa promenaden och ett antal kolla kartanpauser (+fråga en tant i affär om hjälp) så var vi framme vid en Pool, en motionspool men vadå, det fanns vatten och vi badade glatt! vi stannade några timmar faktiskt, så man blev liiite röd. Passade fint till min orange tröja.

På vägen hem stannande vi vid ett bageri där dom bakade bröd, ja bröd! Efter dagens diet bestående av nudlar smakade en macka med ost typ himlen. Linnea och Johanna köpte också varsin browine, så tyvärr Johannas pappa ingen thailändskultur idag heller. hehe

Att gå hem kändes inte aktuellt så när vi ätit upp tog vi en röd taxi hem till vårt lilla hem, och plötslig blev klockan halv tio. Så det fick bli Rotee till middag, inget oss emot

Men hur har ni det där hemma? hoppas allt rullar på och att ni inte saknar oss för mycket.

Barnpoolen

Solning, badning och läsning. Multitaskning på bästa nivån!

Ett av många försök till en snygg posering i poolen.

 

Torsdag eftermiddag

Kategori: Cecilia

Nu är klockan 12.52 och vi äter lunch i lägenheten, mmmmm nudlar <3 (vi får se hur många dagar till det är mmmmm)

I eftermiddag tänkte vi leta upp en pool vi hört talas om, så vi hörs ikväll.

Budget

Kategori: Linnea

Vi har bestämt oss för att leva på 250 baht per dag, de dagar då vi inte gör några större aktiviteter som förstås kostar mer. Det motsvarar ca 53 kr, vilket kanske kan låta rätt lite. Men med tanke på att vi ofta äter rostat bröd och nudlar till frukost som kostar ca 4 kr, lunch för kanske 40-80 baht och middag för 30-50 baht, så är det inte så svårt ändå. Då har man också råd att köpa färsk frukt, glass eller rotee om man skulle vilja det. Och kanske till och med presenter, om ni har riktig tur!
 
Pad thai, vårrullar och friterad kyckling med citrongräs. 

Dagens läsk

Kategori: Dagens

Igår när vi handlade så uppäckte vi en Fantasort som vi aldrig sett förut. Då måste man ju bara köpa och prova, faktiskt. Nu har vi smakat och well, vi har blandade åsikter. 
För det första ser det ut som att man dricker diskmedel. Ungefär samma färg som YES. Bara det gör ju hela grejen lite random. För det andra så smakar den verkligen inte som det står att den ska göra (banan, apelsin och ananas) utan snarare som sånadär gröna marmeladkulor som alla gamlingar (och min mamma) gillar. Smakade bara sött liksom. Förmodlingen inget vi kommer köpa igen (iallafall inte jag) men ändå inte skitäckligt. 
 
Så, nu vet ni :)
 

Lill-lördag

Kategori: Cecilia

Hej
idag var det uppstigning tidigt, Ann skulle ju börja skolan! När Jag, Johanna och Linnea lämnat Ann vid skolan så gick vi till ett frukostställe nära skolan för att kolla på kartan, där köpte vi varsin Fruit Frappe.

Sedan tog vi en promenad runt "gamla staden". Spännande promenad, där vi bland annat såg en poliskontroll. Det var faktiskt mer spännande än det låter haha. Ja och sen gick vi tillbaka till Anns skola (den pågår bara två timmar per dag). När Ann kom ut firade vi skoldebuten på Mcdonalds och ett besök på apoteket, sedan promenerade vi hem där vi är nu och bara tar det lugnt. Eller jag har ju varit duktigt, jag har faktiskt diskat.

Vi får se vad vi ska göra lite senare, jag hoppas vi tar oss till en fruktmarknad. Mango skulle ju inte sitta feeeeel.

Soi 3

Kategori: Linnea

Tänkte visa lite hur der ser ut i vårt område. Thae pae road är alltså en sorts "huvudgata", som man sedan svänger av in på Soi 3, sidogata 3 ungefär, som man fortsätter på i ca 100 m.
 
Soi 3
 
Sedan svänger man av till höger på en smal gata och fortsätter 100 m till tills gatan tar slut.
 
 
Och där bor vi! 
 
Utsikt från vår stora balkong, berg och tempel. 
 

Åskar, det åskar

Kategori: Siriann

Just nu myser jag, Jojo och Linnea på balkongen och lyssnar på åskan. Blixten liksom lyser upp hela himlen, och vi försöker räkna ut hur långt borta åskan är. Naturare ni vet, vi kan det här med ljudets hastighet osv.
Tidigare ikväll var vi ute på night bazar och åt vårullar, kyckling cashewnötter och pad thai. Vi köpa även ett par hippie/aladin byxor var. Jag är säker på att det inte blir dom sista hippiebyxorna som vi köper denna vecka. 
 
När vi gick hem från night bazar bestämde vi oss för att stanna vid seveneleven för att köpa lite godis samt rotee (typ pannkakor). På vägen var det en man som trillade av sin motorcykel och ambulansen kom. Vi är tacksamma att vi lovat varandra att aldrig köra några fordon här.
 
Jag skriver detta från min iPad, därför kommer ni inte få se några roliga bilder tyvärr, men det kommer uppMiller imorgon. 
 
Peace out
 

Dagens glass

Kategori: Dagens

Som Jojo skrev tidigare besökte vi idag glasstället Swensen's. Vi har skrivit om det tidigare också, och vi kan minst säga att det uppfyllde våra förväntningar. Det fanns jättemånga "skulpturer" att välja på, och man kunde även ta kulor med topping. Idag provade vi varsin skulptur, och den ligger nog på topp fem glassar någonsin.
 
Vi hade också anledning att fira - igår hade vi över 50 läsare!

Panda DA Panda

Kategori: Johanna

Idag vandrade vi till Anns skola och kollade runt lite, ser jättefint ut och hon börjar imorgon! :) Då måste vi gå upp megatidigt och gå med henne dit, men det är nog bara bra så vi inte sover bort hela dagen igen, haha!
Sedan tog vi en kollektivtaxi (en taxi man delar med flera andra som är röd, lång och helt öppen bakåt) till ett köpcentrum en bra bit från där vi bor. Där kollade vi i olika butiker, köpte mat (ja, vi planerar att äta sjukt mycket nudlar till frukost) och åt jättegod lunch! Vi besökte även glasstället Swensen's som vi kommer skriva lite mer om i nästa inlägg. Bra grejer! :)
 
 
Tapae Gate
 
 
VId Anns skola :)
 
 
I kollaktivtaxin!
 
 
På Swensen's! Sjukt svårt att välja, hehe. 
 
 
En av de miljoner klädbutiker som fanns i köpcentret.
 
 
Vår storhandling. Fantan är GRÖN (!!!)

Frukost

Kategori: Cecilia

Hejsan
Nu har vi sovit länge, tolv timmar blev det haha. Men lovar att det behövdes och nu är klockan 12.59 här i Thailand och vi har precis ätit frukost, Mmmm nudlar.

Idag har vi faktiskt mycket att göra, bland annat besöka två stora shoppingcentrum. Inte mig emot då jag både gillar shopping och AC.

Nej nu måste vi nog börja röra på oss, hejsvejs.

Vårrullar och haremsbyxor

Kategori: Johanna

Så, under dagen har vi (såklart) haft problem med internet och inte kunnat ladda upp bilder till bloggen. Blogginlägg utan bilder är ju inte så kul, men nu har vi förhoppningsvis lyckats fixa det. 
 
Kvällen har bland annat bestått av att vi åt middag på en vegetarisk restaurang där det fanns sjukt många servitörer som strök omkring hela tiden. Det var crazy shit billigt, vi fyra åt middag för 650 Bath tillsammans, dvs 136 kronor.Och då beställlde vi liksom in sju rätter sammanlagt (sex portioner vårrullar och en sjukt stark soppa) och dricka. Helt galet, seriöst. I love it!
 
Sen gick vi ut till Night Bazaar som är en nattmarknad. Jättemysigt, väldigt mycket folk och fina grejer överallt. Gissa om jag kommer köpa mycket smycken, liksom. Och haremsbyxor. Så där lär vi nog smyga omkring många gånger under den tiden vi bor här!
 
 
Jetlag is a bitch
 
 
Sjukt nöjd, temperaturen är  enligt mig helt perfekt, speciellt på kvällen. 
 
 
Ann överskattade sin förmåga att tåla stark mat. Hon grät lite, hehe.
 
 
Vårrullar!
 
 
Night Bazaar!

Första timmarna i Thailand

Kategori: Linnea

När vi åkte ifrån Sverige igår regnade det så mycket att det regnade in på Arlanda, så det kändes inte särskilt farligt att åka därifrån. Flygresan gick hur bra som helst, planet var knappt halvfullt och de kom och frågade hela tiden om vi ville ha mer juice och cola. Bytet gick helt utan problem, och vi landade i Chiang Mai vid nio lokal tid.
Vi tog en taxi till hotellet, men lägenheten var inte klar än så då passade vi på att gå runt lite i området och lära oss att hitta lite. Det är väldigt mysigt just där vi bor, små gator med massa blommor och fina träd överallt. Vi bor också nära Tae Phae road, som är den stora vägen som leder till den gamla staden. Vi gick till Tae Phae gate, som är en av de största gaterna genom muren till den gamla staden. Där satte vi oss på Starbucks i någon timme och svalkade oss och väntade på att lägenheten skulle bli klar. På väg tillbaka köpte Cissi en tandborste, en påse chips och en flaska vatten för 40 baht vilket motsvarar ungefär 10 kr. Helt klart bra priser alltså!
Lägenheten är hur fin som helst. Två sovrum, två badrum och två balkonger varav det vid den ena växer massa bananträd. Och nästan det allra bästa - den har ac.
Nu ska vi sova lite, och sedan ut och se om vi hittar något att äta. Hörs snart igen!

STAY TUNED

Kategori: Cecilia

0 dagar

Kategori: Cecilia

NU ÅKER VI!

1 dag

Kategori: Linnea

Sista heldagen i Strängnäs! Igår passade jag på att äta svenskt godis för sista gången på länge: polly, ballerina kladdkaka, center, smågodis. Choklad i allmänhet. Passar också på att njuta av min sista bra hårdag på länge - för som Cissi sa,  93% luftfuktighet går inte riktigt ihop med lockigt hår. 
Jag tror att vi alla är rätt redo, faktiskt. Vi är taggade, packade och vill nog mest bara komma iväg. 
Kanske hinner någon skriva imorgon, annars hörs vi när vi har kommit fram. SNART FRAMME.
 
Typ såhär kommer våra hår se ut tre månader framöver. 

2 dagar

Kategori: Cecilia

Okej, fredag och lördag kvar sen åker vi, vi lämnar landet, vi drar! Ja ni förstår poängen.

Nu ska jag fortsätta kolla till packningen och allt innan resan :)

 
 
Ska också ta de sista sprutorna innan resan idag och linnea förklarade den upplevelsen så här. Vi får väl hoppas att jag klarar liiiiiiite mer.
 
 

3 dagar

Kategori: Johanna

Mindre än en halv vecka kvar nu då. Känner mig väldigt pepp men också sjukt nervös. Men allting känns väldigt rätt, det är såhär det ska vara! Har provpackat allting nu och det verkar fungera fint. 
 
Dagens inlägg tänkte jag tillägna det som finns under vattnet. Jag älskar att dyka, och det är något jag ser sjukt mycket fram emot att eventuellt få göra i Thailand! Jag har inget dykarcertifikat eller så (vilket dock är något jag gärna skulle vilja ha) men det finns dagsturer där man åker ut med båt och dyker vid korallreven under dagen, för att sedan åka tillbaka på kvällen. Det är något jag verkligen vill göra. Simma runt och kolla på allt fint som finns, man blir så lugn. Har alltid gillat sånt, det är så himla vackert! Så, det står absolut på min to-do list för denna resa!
 
Nedan finns en sjukt lång film som filmats vid korallreven runt Koh Tao i Thailand. Absolut värd att titta på även om den är så lång, man behöver ju inte se hela liksom :)
 
 

4 dagar

Kategori: Linnea

En stor sak med att resa är ju maten, att äta nya saker och prova lokala rätter. Vi har tillexempel kommit överens om att vi minst en gång ska smaka friterade gräshoppor. Man vet ju aldrig, det kan ju vara en delikatess. 
Även godis och efterrätter är förstås viktigt, och i Chiang Mai finns det bland annat ett glasställe vid namn Swensen's. Chocolate Earthquake, Hot Fudge Bonzana Split och glasskulor med chokladfondue är några av sakerna på menyn. Något att se fram mot när det är 33 grader varmt! 
 
 

5 Dagar

Kategori: Siriann

Sista tisdagen i Strängnäs och en helt ny header med otroliga (icke-ironiska) foton på oss. Bilderna är förövrigt nästan exakta kopior på de bilder vi har i våra visum, charmigt va?
Jag hade tänkt lägga upp några bilder på min så kallade packning, men bildkvalitén är inte på topp ikväll. Bilder på packning får bli i några senare inlägg, jag misstänker även att de andra tjejerna vill visa sina ryggsäckar osv.

Så istället för att roa er läsare med bilder så tänkte jag roa er med några titlar på spellistor jag har gjort. Man måste ha spellistor för varje tillfälle, för på så vis kommer man för alltid förknippa specifika låtar med specifika hädelser och känslor. Därför försöker jag nu förbereda olika låtlistor inför resan. Här är titlarna på några av dem:
Strand Chill - För de kvällar när man sitter på stranden och tröttnat på ljudet av vågorna.
Balkongen - För de kvällar då man sitter på en balkong i Chiang Mai och inser att man inte sitter på en balkong i Strängnäs.
Lounge - För de stunder då man behöver bakgrundsmusik i lägenheten.
Thailand Questin' - För de stunder då man upplevt ett riktigt YOLO-moment.
RoadTrippin' - För de stunder då man sitter i ett fordon
Zen Radio (Bara fransk musik) - För de stunder då man fantiserar om att vara fransk.
STHLM - För de stunder då man längtar hem till Sverige.
 
Mer hade jag inte på hjärtat.
Peace Out!

6 dagar

Kategori: Cecilia

Hej bloggen vår.

Nu är pressen hög efter att ha dissat Johannas inlägg igår, men så här i efterhand så ångrar jag mig. Bilden med vattenmelonen gör verkligen inlägget till något speciellt.. Bra kämpat Johanna.

Haha åter till mitt inlägg. Nu är allt så himla nära, 6 dagar är kontigt lite. Kommer ihåg när Jag, Ann, Johanna och Linnea satt på min balkong och planerade en resa till Thailand som skulle pågå hela hösten. Just då var det sjukt overkligt, och måste säga att så här 144 timmar innan avresa känns det minst lika overkligt. Dock så börjar jag känna det där pirret i magen, riktigt mysigt.

Detta är framsidan på det hus vi ska bo i den första månaden! Hur fint är det inte? Insidan får ni se en annan dag! Puss.

7 dagar

Kategori: Johanna

Nu är det en vecka kvar. 7 dagar. Om exakt en vecka sitter vi på planet liksom. Idag har vi köpt 6 kilo vattenmelon och bakat kladdkaka. Vi tänkte snygga till bloggen lite också, med en ny header och allt. You will see, men det blir om några dagar. Imorgon skriver Cissi ett enligt henne mycket bättre inlägg än dethär.
 
Sånthär fint brukar man göra av vattenmeloner i Thailand :)
 
 

8 dagar

Kategori: Linnea

Denna lördag har jag provackat min ryggsäck, och det gick förvånansvärt lätt att välja bort de flesta av mina klädesplagg. Cissi har nämligen kommit på en bra regel: fem-regeln. Max fem shorts, fem linnen, fem tröjor och så vidare. Hittills väger den 8 kilo, så det känns väldigt bra. Man måste bara tänka på att man förmodligen kommer ha med sig massa nya saker hem också, så att man inte packar den för full!
Vid den här tiden nästa vecka är det bara cirka 18 timmar kvar tills vi lyfter. Trots det känns det fortfarande rätt overkligt, och det är svårt att föreställa sig att vi faktiskt väldigt snart är i vår lägenhet och packar upp. Samtidigt är det väldigt skönt att det är så lite tid kvar, och den här sista veckan kan gärna gå fort!

9 dagar

Kategori: Linnea

Nu är det mindre än en och en halv vecka kvar, och det firar vi med sushi och kräftor. På night market i Chiang Mai kan man köpa sushi för 5 och 10 bath, vilket motsvarar 1,20 respektive 2,40 kr. Det ser vi fram emot! Cissi erkänner dock att hon mest ser fram emot Starbucks. 

10 Dagar

Kategori: Siriann

Go' kväll nyfikna läsare.
Idag har våra visums hämtats av Linneas underbara mamma (tack Ann). Hela proceduren gick nästan för smidigt för att vara sant. Klockan 07:33 igår tog vi tåget in till Stockholm från Strängnäs. Sen gled vi in på den thailändska ambassaden och lämnade in vår ansökan. Det gick förvånansvärt snabbt och enkelt (ah, förutom att fotoautomaten snodde 80kr från Cissi, samt spottade ut en hel del osmickrande bilder på oss).
Idag fick vi då veta att vår ansökan blev godkänd, så nu finns det inget mer att oroa sig för egentligen. Vi kommer in i landet och vi får stanna där. Det som vi inte hunnit eller glömt köpa vid det här laget, går alltid att få tag på (billigare) i Thailand.

Peace Out!

11 dagar

Kategori: Cecilia

Tänk er 11 dagar? Det är så liiiiiite.
Idag så har ju vi varit i Stockholm och imorgon får vi veta resultatet av dagens äventyr. Men jag säger så här, snälla håll era tummar för oss!
 
För att göra detta inlägg lite mer spännande så lägger jag upp en video från en högtid i Thailand. Just jag vet inte mycket om den, men är verkligen fascinerad av dessa lyktor. Jag drömmer om att själv få släppa upp en sådan i november.

12 dagar

Kategori: Johanna

Nu är det endast 12 dagar kvar! Pepp. Såhär ser vädret ut just nu i Chiang Mai. Lite regn för tillfället, men vad gör det när det är 30 plus och sol lite då och då? Ser toppen ut tycker jag. Det kommer ju vara regnperiod när vi kommer dit, men tydligen är regnperioden i norra Thailand inte lika regnig som i de södra delarna som jag har förstått det. Och ja, jag har såklart googlat detta. Men det är bara att hoppas på att vårt hår inte blir allt för frissigt, hehe. För som alla vet, lockigt hår plus hög luftfuktighet är inte världens bästa kombo! Men det är smällar man får ta, haha.
 
Imorgon åker vi till Thailändska Ambassaden i Stockholm för att fixa visum till oss alla. Check!
 

13 dagar

Kategori: Linnea

Om två veckor har vi nog nyss kommit fram till vår lägenhet efter gaaanska många timmars resande. 
 

14 dagar

Kategori: Cecilia

Näst sista söndagen i Strängnäs, Sverige. Läskigt men så skönt, eller hur?

Igår fick farmor denna adress, Ni kommer bli några som följer oss på vår resa genom Thailand. Det tycker jag ska bli sjukt roligt!

Cecilia

15 dagar

Kategori: Johanna

Efter många befallningar blir nu detta mitt första inlägg på denna mysiga blogg som ska följa oss under de tre kommande månaderna. Idag är det exakt 15 dagar kvar tills vi drar. FEMTON. Det är 2 veckor och 1 dag. Tiden bara flyger förbi, helt galet!
Igår så försökte vi komma fram till en bra dag då vi ska åka och fixa visum (ute i sista sekund, standard :D). Sen när det så småningom är fixat så är vi nog i princip klara med alla förberedelser, förutom lite uppföljningssprutor som ska tas och såklart packningen. Jag vet fortfarande inte om jag riktigt fattat att vi inte är kvar i Sverige om 2 veckor och 1 dag. För då är vi på planet till Thailand. HELT GALET.
 

16 dagar

Kategori: Linnea

Nu är det knappt två och en halv vecka kvar. Här är en karta över Chiang Mai, och vid den där rosa pricken ska vi bo. Alltså helt okej centralt!

17 dagar

Kategori: Cecilia

Var det kvar igår, idag är det ju en dag mindre tills vi åker.

18 Dagar

Kategori: Siriann

Linnea skickade precis en video till mig. Videon visade maten som finns att köpa på Night Bazar i Chiang Mai. Linnea skickade videon eftersom hon "blev sjukt sugen på att äta allt", förutom de råa äggen då. Jag tittade på videon ett tag, men stängde ner efter att ha sett bilder på en hel del inälvor. Men jag tänker inte döma någon, hon får äta vad hon vill... resan går ju ändå ut på att upptäcka nya saker osv.

Jag tänker inte länka till just den videon med all mat, vill ju inte att känsliga läsare ska se sådant. Istället visar jag en video på hur Thailand kan se ut om man konstant skulle åka fordon.



Peace Out!

4 Weeks Thailand from Martin Franke on Vimeo.

19 dagar

Kategori: Linnea

Fortsätter nedräkningen, 19 dagar! Försökte hitta en bild på oss fyra, men det gick inte så bra så det får bli två bilder från när vi firade midsommar på torpet.
 

20 dagar

Kategori: Cecilia

21 dagar

Kategori: Allmänt

Tre veckor kvaaaar, la la la la laaa laaaaaaa.