Visum fixat!

Kategori: Johanna

Nu, allesammans, har vi fixat visum! Det var en enormt omständig process. Det började med att vi kom till fel immigrationsställe, hur det nu gick till, eftersom vi kollade upp väldigt noga. Vi skyller på taxichauffören. Iallafall, dom som jobbade där var sjukt snälla och hjälpsamma och hjälpte oss att hitta till rätt ställe som låg långt utanför i Bangkoks förort. Men innan vi åkte därifrån så frågade dom uppspelt om vi ville vara med i deras film om Asian Community (som är som Asiens version av EU ungefär) som dom skulle visa på något möte som skulle hållas inom en snar framtid. Vi kunde inte säga nej, så sagt och gjort, vi var med i deras film. Det var ganska awkward, vi fick iprincip säga hur himla bra Asian Community är. Meeeen dom va så söta så det va en kul grej ändå, haha!
 
När vi väl kom till rätt ställe efter en låååång taxiresa så tog själva procesen typ två timmar. Det var en onödigt stor byggnad med väldigt stora tomma ytor. Vi fick fylla i visaformuläret, ställa oss i kö, springa ner till våningen under och fixa en ny passkopia då vår egna inte dög, vänta en stund till, gå in en och en för att möta visatanterna, vänta lite till och sen fick vi våra visum! Så nu får vi stanna i Thailand ytterligare 30 dagar :) när dessa 30 dagar har gått så får vi åka in och ut ur landet två gånger för att kunna stanna tills vi åker hem, men det passar med våra resplaner så det fixar sig!
 
Taxiresan hem (jepp vi har åkt alldeles för mycket taxi idag) var det galnaste på länge eftersom vi lyckades få tag i Bangkoks knäppaste racingtaxichaufför. Vi utelämnar detaljer, men han va speciell, haha! 
 
Nu sitter vi på hotellet iallafall och tänker snart gå ut och se vad Khao San Road har att erbjuda. Man har ju vissa förväntningar av Thailands kändaste backpackergata! 
 
 

Kommentarer

 • ann säger:

  Å vad kul och det verkar ha varit ett äventyr!

  2012-10-22 | 18:32:19
 • ann säger:

  Så kul med paket! Tack för presenterna. Erik listade snabbt ut vad de små 'gubbarna' skulle sitta. Kram

  2012-10-22 | 19:47:34
 • Pappa T säger:

  Låter spännande! Var försiktiga bara. Lås tex om detta
  http://www.khaosanroad.com/en/travel-articles/khao-san-road/245-articles-about-khao-san-road-in-different-language/349-khao-san-road-in-swedish

  Tänkvärt, men ni vet väl sånt här redan? Hejhoj

  2012-10-23 | 22:38:24
 • Jennifer säger:

  Saknar er!!!
  Ta det försiktigt och se upp för knäppa taxichaufförer :)

  2012-10-24 | 13:50:48

Kommentera inlägget här: