Sista timmarna

Kategori: Linnea

Just nu sitter vi pa flygplatsen och vantar pa att gaten ska oppna. Kanns valdigt konstigt men samtidigt vill man bara fa resan overstokad och antligen komma hem! Haller med om allt Jojo skrev om i forra inlagget, efter att ha bott tillsammans en tredjedel av 2012 kommer det kannas otroligt tomt utan att alltid ha sina basta vanner vid sig hela tiden. Men allt daligt for ocksa med sig nagot gott, vi kommer ju inte hem till ingenting utan till vara familjer, jul och massa annat roligt! Vi ses om nagra timmar, hall ut!!

Hemfard

Kategori: Johanna

Sa nu ar det alltsa dags att aka hem. Kanns ganska vemodigt, om jag ska vara arlig. Kl halv ett imorgon satter vi oss pa planet och byter 30 plus mot minusgrader. Kommer kannas konstigt att inte konstant umgas och bo med mina fina vanner langre. Vi har liksom iprincip bott PA varandra de senaste fyra manaderna. Kommer kannas sa himla konstigt att inte ha det sa langre. 
Denna resa har pa riktigt varit den iprincip basta tiden i mitt liv. Jag ar sa sjukt glad att jag valde att folja med, for vi har haft det sa himla bra! Men aven det goda har sitt slut, och nu vantar kalla Sverige, julfirande, jobb och nyar. Vi ses imorgon allihopa, vi langtar efter er! PUSS!
 
 

Inte langt kvar!

Kategori: Johanna

Livet pa Koh Tao ar precis lika chill som vi onskade att det skulle vara. Vi solar hela dagarna (trots att det tyvarr ar en del moln som fan inte borde vara har den veckan vi ar har hehe) och har det allmant skitbra. Det blev tyvarr ingen dykning, men det ar sant som hander sa vi far ta det nagon annan gang helt enkelt :) Annars sa borjar vi lite smatt inse att vi faktiskt kommer vara hemma om nagra fa dagar, tiden tickar pa och vi ar valdigt kluvna angaende om vi egentligen ar redo for att aka hem eller inte. Vi kommer sakna Thailand otroligt mycket, for tiden har har seriost varit sa sjukt rolig och larorik. Dock saknar vi snon, att ha bra hardagar (har lever ju haret sitt egna liv iprincip) och saklart vara alskade familjer och vanner, sa det ska bli kul att se alla igen. Men vi ar absolut inte klara med resandet pa langa vagar!
 
Sa, idag ar vara sista dag har pa denna paradiso (som vi tyvarr inte kunnat ta nagra kort pa pga mobilincidenten) och ikvall beger vi oss med nattbat/nattbuss mot Bangkok en sista gang. Dar tankte vi shoppa jarnet de sista dagarna innan vi satter oss pa flyget tillbaks till Sverige. Sa blandade kanslor. Men, SNART SES VI! Puss allihopa!
 

Ko Tao

Kategori: Linnea

Hej igen! Tankte beratta lite vad vi har haft for oss i Malaysia, dock har vi ju inga bilder pa grund av telefonolyckan. Men ni far noja er med ord!
Vi spenderade tva natter i Kuala Lumpur, dar vi bl.a. gick och tittade pa the Twin Towers och Kuala Lumpur Tower. Vi var dar pa kvallen sa de var upplysta och vad valdigt imponerade! Hela staden var valdigt fin, ren och nog en av vara favoritstader hittills. 
Sedan akte vi till Pengang (bara en fem timmars resa, vi har blivit proffs pa bussresor) dar vi spenderade en natt. Ingen av oss blev riktigt nagot fan av den staden, kan bero pa att vi kom dit pa eftermiddagen och inte hann gora nagon sightseeing eller nagot sadant. Sa dar spenderade vi en natt, och tog dagen efter en tidig farja till on Langkawi i norra Malaysia. 
Nar vi forst kom dit hade vi jatteproblem med att hitta nagonstans att bo, mycket var fullt och det fanns nastan bara resorter vilket ar lite for dyrt for var budget. Allt var faktiskt ratt dyrt, sa vi hangde mest pa stranden hela dagen. 
Dagen efter det (mycket resor har) tog vi farja till Thailand igen, dar vi tog oss upp till Surrathani vilket ar en stad som alla backpackers i Thailand hatar. Det ar namligen dar man "mellanlandar" nar man aker langa bussresor, och far vanta i typ fyra timmar pa nasta buss. Darifran tog vi en sovbat till Ko Tao, dar vi som sagt ar nu. For tillfallet sa regnar det men forhoppningsvis hinner vi fa oss lite sol anda. 
Formodligen kommer vi till Bangkok den nittonde eller tjugonde, och som ni nog alla vet aker vi hem den tjugoandra. Mindre en an vecka kvar nu, sa borja forbered vara valkomstpartyn! 
Hors snart igen, hall ut i snokaoset dar hemma sa ses vi snart! 

Thailand igen

Kategori: Linnea

De senaste dagarna har vi allihopa varit dålig på kontakt över huvud taget, inte bara dålig bloggning. Det beror ganska mycket på att det skedde en liten olycka och både Jojos och Annicas telefoner inte längre fungerar, och vi har haft problem med att hitta internetcafeer. Men nu vet ni i alla fall varför!
Just nu är vi på Ko Tao, kom hit för några timmar sedan och ska sova lite innan vi ser oss omkring. Det kommer ett längre inlägg snart om vad vi har haft för oss de senste dagarna, tänkte bara berätta att vi lever och att vi har det bra! De närmaste dagarna ska vi jobba på brännan för att kontrasten mellan er och oss ska bli så stor som möjligt. Spara lite snö åt oss så ses vi snart!

Ny stad, nytt land

Kategori: Linnea

Borjar med att be om ursakt for daligt bloggande den senaste tiden... vi har sa mycket annat att gora och det ar ratt svart att fa tag pa billigt och bra internet. Men har kommer ett inlagg i alla fall!
Sedan det senaste inlagget har vi varit pa Phi Phi, visat Annica runt och haft det lika bra som forra gangen vi var dar. Sedan tog vi en 20 timmars bat- och bussresa till Malaysia och Kuala Lumpur, och kom hit klockan fyra imorse. Efter nagra timmars somn har vi nu checkat in pa ett jattebra hostel, dar man bor 16 stycken i samma rum men man har sitt eget lilla bas med spegel och lampa. Hur mysigt som helst! Hittills har vi hunnit med att ga till Central market, och utforska omradet narmast dar vi bor. Ikvall ska vi aka till The Twin Towers, och Kuala Lumpur Tower. 
 
Planen de narmaste dagarna ar att aka till Penang, stanna nagon natt dar och sen aka till Langkawi och sedan tillbaka till Thailand. Med 13 (!!) dagar kvar pa resan galler det att verkligen ta vara pa tiden. 
 
 
 

Railey Beach

Kategori: Johanna

Da var det dags for ett till av mina inlagg. Jag ar iprincip den officiellt bloggansvarige nu, hehe. Just nu befinner vi oss pa ett stalle som heter Railey Beach, ett stalle vid Krabi i sodra Thailand som man endast kan ta sig till med bat pa grund av alla berg runtom. De tva dagar vi varit har har vi tillbringat pa stranden, solat badat och chillat galet och saklart kollat pa solnedgangen pa stranden! Valdigt valdigt fint och skont med lite solande sa man far lite farg, men imorgon aker vi till Phi Phi Island igen och det ser vi fram emot!
Sen sa har vi ju fatt ett tillskott i resegruppen, den andra december anslot namligen var kara ANNICA! Kan inte bli annat an awesome, dessa siste tre veckor ska vi visa henne det basta som Thailand har att erbjuda :) PS, hon har redan brannt sig hehehe! :)
 
Sen sa lovade jag ju att vi skulle lagga upp bilderna fran Killing Fields, sa har kommer dom. Lite deppigt, men anda, here we go:
 
 
Ett minnesmonument till de som dog pa detta falt, helt fyllt med manniskokranium
 
 
Som sagt...
 
 
En av massgravarna, manga hade hangt armband pa staketet runt om, inte helt hundra pa vad det betyder men jag antar att det ar ett satt att visa respekt for de doda pa. 
 

Det sk. Killing Tree dar dom dodade spadbarn, sa himla hemskt. Aven har hangde det massor av armband. 
 
 
En glasmonter med klader fran offren. Som jag skrev i inlagget innan sa letar det sig fortfarande upp klader ur marken, varje manad gar vakmastaren och samlar ihop allt nytt som kommit fram och lagger dem har. Detta ar vad de plockat upp sedan 1986 (tror jag det var).
 
 
Det fanns ytterligare ett trad som var speciellt pa faltet, det sk. Magic Tree. I detta trad hangde hogtalare som spelade musik. Denna musik var saklart till for att offrens skrik inte skulle horas om natten, da avrattningarna skedde. 
 
Det va de bilder vi hade ungefar. Nasta inlagg kommer skrivas fran var favorito Phi Phi Island! :) Hors da!