Battur och sjalvlysande plankton

Kategori: Johanna

I forrigar gjorde vi nagot riktigt roligt, namligen en battur dar det ingick manga olika aktiviteter! Vi och cirka 20 andra satte oss klockan 3 pa en stor bat som tog runt bland alla oar som finns runt Phi Phi Island! Det var sjukt varmt till en borjan och jattefint vader, som tur var blaste det en del pa sjon sa vi smalte inte bort helt iallafall! Forsta stoppet blev Monkey Beach, dar det alltsa enligt namnet skulle finnas en del apor men vi sag inga :) vi agnade istallet den timmen vi var dar till att hoppa fran baten (fran hogsta vaningen saklart!), paddla kajak och snorkla och titta pa havslivet som pagick under oss. Jattevackert!
Sedan bar det ivag till Viking Cave, dar vi dock bara stannade till for man fick inte ga in. I denna grotta finns namligen en formogenhet som bestar av svalbon, ni vet, sanna som vissa manniskor tycker om att ata. Detta ar tydligen en valdigt stor industri i Thailand som drar in mycket pengar varje ar och pagar aret runt, ganska haftigt! Lite ackligt tycker vi anda, vem vill ata fagelbon nar det finns godare grejer liksom?
 
Sedan akte baten vidare till det som vi taggade mest, namligen Maya Bay, mer kand som stranden fran filmen The Beach! Baten stannade mellan nagra oar och sedan fick vi simma in mot en bro, sedan gick vi i en nationalpark tills vi kom fram till The Beach. Det sag verkligen ut precis som i filmen, jattevackert och kanns coolt att ha badat pa samma strand som sjalvaste Leonardo DiCaprio, haha :) Vid denna tidpunkt slutade dock var kamera mystiskt att fungera (fatta var frustration!!!) men vi fick iallafall nan bild tror jag. Vi passade iallafall pa att bada i det fina vattnet, beundra utsikten, photobomba andra turisters kort och bygga tremannatorn (vi lyckades faktiskt!) med personer som vi larde kanna pa baten. For att ligga sa avlagset var det sjukt mycket turister (vilket vi dock hade raknat med) men dessa forsvann efter nagon timme da det borjade skymma och da hade var grupp stranden helt for oss sjalva! Vi stannade till det blev helt morkt och sag pa solnedgangen pa stranden, allting var helt tyst och det enda man horde var vagorna som skvalpade. Sa himla fint. Sedan simmade vi en ganska lang stracka i morkret till baten som lag och vantade langre ut i bukten, det var lite laskig faktiskt eftersom man inte sag vad som var under en i det morka vattnet. Vi klarade oss iallafall och pa baten vantade middag!
 
Efter vi hade atit sa var det dags for turens sista och nog coolaste moment, namligen en valdigt speciell sorts plankton. Va, tanker ni, hur kan plankton vara kul? Jo, dessa plankton var namligen sjalvlysande! Nar man hoppade ner i vattnet (jepp, vi badade med de sjalvlysnade planktonen :D) och viftade med armarna sa borjade dom lysa med ett blatt sken. Helt sjukt haftigt, det var sa himla manga och man kunde simma runt med cyklopet och titta under vattnet hur lange som helst! Det var verkligen synd att var vattentata kamera slutade fungera, det hade kunnat bli helt fantastiska foton. Jag tog ett foto fran google istallet sa ni iallafall kan se hur ungefar hur det sag ut :) det var lite kul sen nar folk gick upp ur vattnet, for pa vissa fastnade planktonen pa kroppen sa dom gick runt med lysande sma prickar pa sig! Nar vi badat klart sa akte vi hem, da var klockan runt 8 pa kvallen sa vi var lagom trotta! Valdigt valdigt bra dag iallafall, batturen var over vara forvantningar och var verkligen vard pengarna! :D
 
Sag ocksa att nagra av er kommenterat och undrade hur vi bor har. Till en borjan bodde vi i ett dorm men vi flyttade ut illa kvickt eftersom det va ganska creepy dar. Sedan dess har vi bott i ett guesthouse hos en jattesot tant som alltid ler, och vi betalat tillochmed annu mindre dar an vad vi gorde i det hemska dormet, namligen 200 bath var per natt! Inte sa illa for ett eget rum i stan, eller hur? :D vi trivs i vilket fall valdigt valdigt bra har, sa formodligen stannar vi kvar dar tills vi aker harifran!
 

 
Sahar sag planktonen ut, tank att ni simmar under vattnet och ser MASSOR av dessa runtomkring er, overallt. Skitcoolt!
 

Kommentarer

  • Thomas Brodin säger:

    Fantastiskt. Jag hade också velat vara med :(
    Härligt att ni har det så bra!
    Fortsätt vara rädda om er!

    2012-11-08 | 11:04:29
  • Pappa Johan säger:

    Håller med, njut och var rädda om er!

    2012-11-08 | 20:31:55
  • mormor irene morfar kenneth säger:

    Häftigt! Tack för en fin beskrivning av en till synes fantastisk båt och bad dag. Kram

    2012-11-09 | 09:29:56

Kommentera inlägget här: