Marknad och lyxhotell

Kategori: Johanna

Igår gick vi ut vid 11 och åt amerikansk frukost! Sedan gav vi oss iväg till världens största marknad (på riktigt). Den var så stor att den var indelad i över 30 sektioner där varje sektion va typ större än Strängnäsmarknaden, hehe. Det fanns sjuuuukt mycket folk och sjuuukt mycket grejer att köpa. Blommor, tavlor, mat, kläder, skulpturer, instrument, levande djur, you name it. Det fanns ALLT. Där virrade vi iallafall runt ett rätt bra tag, och fick med oss lite grejer hem, bland annat en ukulele. Det sista vi gjorde innan vi åkte hemåt var att gå till den delen av marknaden som sålde djur. Det var på riktigt hemskt att se. Igelkottar, kattungar, kaniner och fåglar i alldeles för små burar, ekorrar i koppel, sköldpaddor, levande larver och akvariefiskar i plastpåsar. Vädligt annorlunda att se, liksom. 
Sedan gick vi och åt lunch på en vegetarisk indisk restaurang, väldigt gott enligt mig! :)
 
På kvällen gjorde vi oss fina och åkte båt längst floden för att komma till lyxhotellet Oriental som ligger precis vid floden. Utsikten var fantastisk och vi såg solnedgången medan vi drack drinkar och åt en lätt middag. Supermysigt och kul att få lite flärd sådär på vardagen :) vi satt där ett bra tag tills det blev riktigt mörkt och sedan tog vi en taxi hem. Ännu senare på kvällen gick vi ut en sväng till och satte oss på ett mysigt café och fikade långt in på natten. En väldigt fin dag helt enkelt!
 
 
På marknaden. Här ser man dock verkligen inte hur gigantiskt det var. Längs varje sånhär stor gata fanns med massor av smågator som gick in mellan småbutikerna. Det var sjukt varmt därinne. 
 
 
Fisk i påse, nån som vill ha?
 
 
Det fanns kaninungar. Så söta att vi dog lite.
 
 
Eller mitt forna favoritdjur - sköldpaddor! Fanns flera tunnor fyllda med sköldpaddor. Läskigt...
 
 
Igelkottarna var också söta :)
 
 
När vi var på Oriental (som egentligen heter Mandarin Oriental, bra att veta om man vill hitta det på t.ex google) så var vi omringade av flera jättehöga hotell som låg längst floden. 
 
 
Solnedgången var så vacker. Det var en speciell stämning där, för första gången sedan vi kom till Bangkok var det faktiskt helt tyst och fridfullt. Sedan blev det kolsvart och alla lampor i träden där vi satt lyste upp, man kan se några av dem på bilden under.
 
 
Förfriskningar :)
 
 

Kommentarer

 • Frida Elisabeth säger:

  för att försvara thailändarna lite så är fiskarna på bilden kampfiskar, och dom är så tåliga att dom kan överleva i en vattenpöl. Hade varit värre om det varit flera i ett stort akvarium för då hade dom dödat varandra :D // no-lifer

  2012-10-14 | 14:22:25
  Bloggadress: http://fridang.blogg.se/
 • Gurks säger:

  Härliga bilder och härliga tjejer, Tror att ni trivs som fisken i vattnet eller påsen kanske :)

  2012-10-14 | 15:14:14
 • Mormor Ulla säger:

  Strängnäsmarknaden fick räcka för oss men förstår att
  Bangkoks marknad var i hästväg. Roligt att ni har det så bra. Stora kramar, saknar dig.

  2012-10-14 | 16:09:23

Kommentera inlägget här: