Söndag

Kategori:

Denna dag tog vi sovmorgon till klockan tio, åt frukost och åkte iväg vid elva. Vi visste inte riktigt vad Daw skulle dra ut oss på idag, så det var spännande. Denna dag åkte vi runt mycket och såg på olika monument och tempel etc. Fast först så visade hon oss The Golden Triangle. Det stället här i världen där Thailand, Burma och Laos möts. På thailandsidan så fanns det spännande museeum om Opium, då man under många år drev tillverkligen och försälning av knark på dessa områden. Så ja nu vet vi allt om Opium vill vi lova! Museetet var sjukt påkostat och modernt. 
 
Vi var inne på musset i minst två timmar och efter det åkte vi vidare uppåt, till själva monumentet av the golden triangel. Sjukt häftigt!


Nu visste vi inte alls vart vi skulle, dock är det ganska skönt att inte riktigt veta alltid. Vi åkte runt, runt stannande då och då för att se tempel och olika gamla gamla monumet. Efter det tog vi en paus för lunch på en marknad, den sjukaste marknad jag varit på. Lukten, grishuvudena, de levande grodorna i platspåsar var bara för mycket för oss. Tur att det utanför fanns Rotee, och lite annat som fick bli lunch. (hela stället osade kolera, men vi klarade oss) 


Efter den sena lunchen så åkte vi till en grotta, på deras sommar så kan man gå igenom hela grottan som är flera kilometer lång. 


Sedan åkte vi hem till Daw och vid sex lämnade vi Mae Sai i en liten minibuss. Många hade samlats för att säga hej då till oss, man kände sig ju nästan som en kändis. Under hela helgen har vi verkligen blivit bortskämda och att åka ifrån kändes lite konstigt faktiskt. 
 
 

Kommentarer

 • mormor Ulla säger:

  Trevlig läsning. Roligt att ni får se så mycket och det är
  trevligt att ni delar med er till oss här hemma. Kram

  2012-09-11 | 08:16:05
 • gurks säger:

  Otroligt häftigt, grymt avis på er :)

  2012-09-11 | 08:36:06
 • Ekkepekke säger:

  Blir ärligt talat bara mer och mer avundsjuk på det ni gör alltså, ni verkar ha det sjukt härligt. Kom ihåg pose-bilderna! ;)

  2012-09-11 | 20:10:50
 • Mormor, morfar säger:

  Tack tjejer för fina kort under er resa. Motorcyckelåkat var inte ok. Häftigt att få vara i mittpunkten av tre länder.Var rädda om er! Ha det gott/mormor Irene

  2012-09-13 | 20:42:06

Kommentera inlägget här: