Kulturellt

Kategori: Johanna

Idag har vi (på viss begäran...) varit ganska kulturella! Efter att Ann gått klart skolan så begav vi oss till ett av de tempel som finns i Chiang Mai. Det vi valde att gå till hette Chiang Man och är stadens äldsta tempel. För att gå in där var man tvungen att vara klädd på rätt sätt (inga bara axlar eller korta byxor) vilket vi såklart hade förberett oss för innan. Man fick även ta av sig skorna. Väl inne i templet måste jag säga att det var sjukt vackert. Längst fram fanns det ett altare med Buddhastatyer och allting var så himla fint utsmyckat. Så där gick vi runt en stund och tittade, väldigt mysigt :)
 
Efter det så åt vi lunch i en trädgårdsrestaurang och gick tillbaka mot lägenheten. På väg hem började det verkligen SPÖREGNA så vi flydde in i några bokbutiker med begagnade böcker. Tittade runt där ett tag och letade efter något intressant. Fanns en del, kan man säga! Sedan tog vi en tur till turistbyrån och kollade på lite äventyrsturer. Nästa helg tänker vi nämligen bege oss ut på trekking som varar i två dagar, där vi får rida elefanter, besöka en botanisk trädgård, besöka grottor, gå på marknad, forsränning, bamboorafting, vandra i djungeln och sova över i djungeln och lite mer. SJUKT TAGGADE!
 
Anledningen till att vi väntar med detta till nästa helg är för att vi denna helg ska ut på landet lite längre upp i Thailand och hälsa på Anns kusiner! Detta är något vi verkligen ser fram emot, att få bo i en Thailändsk by med befolkningen på riktigt. Väldigt spännande faktiskt. Ska bli kul att se hur bra man klarar sig utan engelska, haha! Detta är alltså detta Linnea syftade på igår, hehe. TAGGA!
 

Kommentarer

  • Lena Gothefors säger:

    hej tjejer!
    Ni verkar ju ha det superbra. Den gröna läsken verkar dödlig- drick inte av den! njut av tillvaron och kommande elefantfärder- rekommenderas varmt! hälsn Lena och Dan

    2012-09-07 | 18:13:42

Kommentera inlägget här: